Politika

Predstavnici dela opozicije najavili da će na narednom protestu kolona ići do Tužilaštva

Komentari

Autor: Euronews Srbija

11/10/2023

-

14:44

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Proevropske opozicione stranke zatrazile su da se republička javna tužiteljka Zagorka Dolovac oglasi povodom audio-snimka koji se pojavio u medijima, a u kojima visoki funkcioner policije Nebojša Vučković navodno komanduje kriminalnim organizacijama.

Opozicija je najavila da će na narednom protestu Srbija protiv nasilja građani ići do javnog tužilaštva kako bi postavili pitanje: "Da li imamo javno tužilaštvo ili je Zagorka Dolovac postala stečajni upravnik pracosudbog sistema?".

Kako javlja reporter Euronews Srbija, objavljeno je da će se na sledećem protestu u Beogradu obratiti Pavle Grbović iz Pokreta slobodnih građana i Dragana Rakić iz Demokratske strane. Osim u Beogradu, protest je najavljen i u Kraguejvcu.

Takođe, opozicioni poslanici su govorili o pismu koje su uputili visokom predstavniku EU Žozepu Borelju i drugim zvaničnicima EU. Istakli su da postoji bojazan i zabrinutost kod građana za bezbednosnu situaciju u Centralnoj Srbiji i na Kosovu, kao i da bi Srbija mogla da bude izlžena sankcijama zbog dešavanja u Banjskoj. Poslanik Nebojša Zelenović je rekao da su oni ukazali na to gde vide ključni problem. 

"Ukazali smo na to šta znači kada se oslonite na ljude kao sto je Aleksandar Vučić i mi smo se usaglasili da građani Srbije nikako ne smeju da trpe sankcije zbog katastrofalnih poteza koje vuče vlast u Srbiji", rekao je Zelenović.

On je pozvao premijerku da već jednom kaže kada će biti izbori.

Komentari (0)

Srbija