Politika

U Novom Sadu održan protest dela opozicije "Srbija protiv nasilja”

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

06/10/2023

-

20:33

U Novom Sadu održan protest dela opozicije "Srbija protiv nasilja”
U Novom Sadu održan protest dela opozicije "Srbija protiv nasilja” - Copyright Euronews/Petar Alimpijević

veličina teksta

Aa Aa

Nakon nekoliko nedelja pauze, u Novom Sadu je danas ponovo održan protest "Srbija protiv nasilja". Ovoga puta, u Novom Sadu su bili lideri opozicionih stranaka koje su organizatori protesta.

Poručeno je, simbolično, da "dugujemo režimu 6. oktobar" i ponovljeno da su izbori u decembru neophodni.

Na protestu su se prisutnima obratili predstavnici stranaka koje su potpisnice takozvanog "Dogovora za pobedu" - Narodni pokret Srbije, Stranka slobode i pravde, Zajedno-moramo, Demokratska stranka, Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana i Pokret za preokret.

Skup je održan ispred platoa Srpskog narodnog pozorišta, kojem su prisustvovali predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, potpredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković, poslanica Zeleno-levog fronta Biljana Đorđević, poslanica Demokratske stranke Dragana Rakić, poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović, poslanica iz Pokreta slobodnih građana Ana Oreg i poslanik Demokratske stranke Nebojša Novaković. 

Sa platoa ispred Srpskog narodnog pozorišta obratili su se predstavnici pojedinih opozicionih stranaka koji su okupljenima poslali poruku da je "normalan život u Srbiji moguć", i da građani, kako su rekli, zaslužuju "bolji život i bolju Srbiju".

Večeras u Novom Sadu nije bilo protestne šetnje, pa je tako skup održan kod platoa Srpskog narodnog pozorišta, gde je i završen oko 19.30 časova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija