Politika

Još jedan protest protiv nasilja u Nišu, političari se prvi put obratili okupljenim građanima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/09/2023

-

20:30

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Nišu je održan još jedan protest protiv nasilja. Za razliku od svih prethodnih okupljanja, građanima su se prvi put obratili političari, javlja reporterka Euronews Srbija.

Na skupu su govorili  narodni poslanici Jelena Milošević i Đorđe Stanković iz Niša,  zatim Nenad Mitrovic, Biljana Đordjevic i Danijela Nestorovic,  i Slavisa Dinić predsednik Go Nis koalicije "Zajedno". 

Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta naveo je da je neophodno da se građani ujedine, naročito sada kada su izbori u Srbiji izvesni.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

"U Nišu moraju da odlučuju Nišlije. Ne može Dragana Sotirovski da bude najbolja zato što je najposlušnija. Šta dobijamo? Dobijamo talog. Baš zbog toga smo ovde i zato smo ujedinjeni. Treba i vi da se ujedinte. Dolaze i lokalni izbori i zbog toga mora da oslobodimo naš grad", rekao je Stanković.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Biljana Đorđević iz Zeleno - Levog fronta kaže da je cilj jednog dela opozicje da ukaže na greške sistema.

"Mi smo ignorisani brutalno da nismo imali izbora da sada kažemo da tražim izbore da utvrdimo greške sistema", poručila je ona okupljenim Nišlijama.

Euronews/Ljiljana Pavlović

 

Kako su najavili organizatori, prva destinacija karavana slobode kroz Srbiju je Niš, jer, kako kažu, iz Niša sve kreće. Poručeno je i da, je ovo početak kraja i borba za oslobođenje Niša i države od ove vlasti. Nakon obraćanja, građani su išli u protestnu šetnju do kabineta gradonačelnice, gde su zatražili njenu ostavku. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija