Politika

Narodna stranka: Građani obmanuti, protesti poslužili organizatorma za predizbornu kampanju

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2023

-

14:45

Narodna stranka: Građani obmanuti, protesti poslužili organizatorma za predizbornu kampanju
Narodna stranka: Građani obmanuti, protesti poslužili organizatorma za predizbornu kampanju - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Narodna stranka saopštila je da nije potpisala "pakt o nenapadanju" dela opozicije, ocenjujući da su takvi pokušaji politizacije uništili proteste i da su građani obmanuti.

"Protesti pripadaju građanima, a ne političarima i političkim strankama, i ovakvi pokušaji politizacije protesta su uništili proteste i narodni bunt je proćerdan, a građani obmanuti, jer se ispostavilo da su protesti poslužili delu organizatora kao odskočna daska za predizbornu kampanju", ističe se u saopštenju te stranke.

Narodna stranka je navela da nije potpisala ni prethodne dve inicijative opozicije, jer je organizatorima protesta "Srbija protiv nasilja" na prethodnim sastancima jasno rekla da se izričito protivi političkom "lešinarenju" nad buntom naroda posle dva masovna ubistva.

Ta stranka je pozvala organizatore protesta da se, kako su naveli, odupru impulsima prizemnog populizma i političkog profitiranja na protestima građana.

Opozicione stranke, organizatori protesta "Srbija protiv nasilja" potpisali su danas u Skupštini Srbije "Dogovor za pobedu".

Potpisani dokument sadrži 10 tačaka, a između ostalog predviđa kontrolu izbornog procesa, zajedničku kampanju za izlazak na izbore, formiranje jedne zajedničke ili više ideološki srodnih izbornih lista u zavisnosti od "očekivanog najboljeg rezultata za pobedu na predstojećim izborima".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija