Politika

Vučić: Ja sam spreman, mogu izbori 4. marta ili nedelju dana ranije

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2023

-

22:39

Vučić: Ja sam spreman, mogu izbori 4. marta ili nedelju dana ranije
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će izaći u susret onima koji su tražili raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja 2023. godine, što bi značilo da će biti 4. marta.

"Evo raspisaćemo ih do kraja godine, 31. decembra za 4. mart, mislim da je to 60 dana ili ako ne, onda za nedelju ranije, nije problem", rekao je Vučić.

Kaže da će svakako odgovoriti na zahtev opozicionih stranaka koje su tražile raspisivanje vanrednih izbora.

"Odgovoriću im za to, biće svakako, ja sam spreman i mogu to odmah da kažem - da sam spreman da u skladu sa onim što su napisali održimo izbore, dakle do marta", rekao je Vučić gostujući u emisiji Hit tvit na Pinku.

Na pitanje da li to znači da će izbori onda biti pred njegov rođendan - 5. mart, Vučić je rekao da tako ispada, po onome što su napisali oni koji traže vanredne izbore. 

Predsednik je pročitao inicijativu koja mu je stigla od Demokratske stranke, Ekološkog ustanka, Zajedno Moramo, Zeleno Levog fronta, Ne davimo Beograd, Narodnog pokreta Srbije i Pravac Evropa.

"Piše: Mi predstavnici parlamentarnih stranaka organizatori protesta Srbija protiv naselja - a ja mislio da je to narodni i građani protest, a sada vidim da su oni organizatori, i navode: zahtevamo raspisivanje parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja do kraja 2023. godine. Pošto ne znaju to da napišu, nisu dovojno pismeni za ovakva pismena, oni su iz ovoga rekli da žele izbore negde 4. marta, pred moj rođendan. Hteli da proslave moj rođendan još jednim porazom, pa su verovatno zato napisali da budu raspisani do kraja ove godine", naveo je Vučić čitajući dokument. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija