Politika

Savez vojvođanskih Mađara predao listu za parlamentrane izbore

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2023

-

11:06

Savez vojvođanskih Mađara predao listu za parlamentrane izbore
Savez vojvođanskih Mađara predao listu za parlamentrane izbore - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Savez vojvođanskih Mađara predao je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) izbornu listu pod nazivom "Savez vojvođanskih Mađara - za našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost" za izbore za narodne poslanike 17. decembra.

Listu kandidata za vanredne parlamentarne izbore predao je Balint Pastor, koji je juče izabran za vršioca dužnosti predsednika SVM i koji je prvi na listi. Sa njim su listu predali Elvira Kovač, koja je druga na listi, i Balint Juhas.

Listu, na kojoj se nalazi 250 kandidata, je svojim potpisom podržalo, kako je Balint Pastor rekao 11.355 građana, a treći na listi je Boris Bajić.

"Te potpise smo prikupili juče tokom dana. Strankama nacionalne manjine treba 5.000 potpisa, a mi smo prikupili duplo više. Želeo bih da se zahvalim svim građanima koji su u ovom za stranku i za mene lično izuzetno teškom trenutku pomogli da ovako brzo predamo našu izbornu listu", rekao je Pastor.

Izrazio je nadu da će ta stranka nakon izbora biti u mogućnosti da oformi samostalnu poslaničku grupu Savez vojvođanskih Mađara, koja je postojala i u prethodnim sazivima Narodne skupštine.

"Imamo i izborni program, koji je kao i ciljevi i rezultati iz prethodnog perioda zajedno sa listom kandidatata dostupan na internet prezentaciji Saveza vojvođanskih Mađara. Mi smo politička stranka koja uvek ima i svoj predizborni program. Od sutra ćemo biti na terenu i u svim naseljima Vojvodine i u Beogradu gde imamo birače ćemo razgovarati sa građanima o svim pitanjima koja se njih tiču i koja ih tište, a podnećemo izveštaj o svemu što smo uradili u prethodnom periodu", rekao je Pastor novinarima nakon predaje liste.

Savet Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) je jednoglasno doneo odluku da se, nakon smrti predsednika stranke Ištvana Pastora, za vršioca dužnosti predsednika SVM izabere njegov sin Balint Pastor, saopštila je juče ta stranka.

Komentari (0)

Srbija