Politika

Vučić: Cenimo što Rumunija ostaje pri stavu da ne prizna tzv. Kosovo

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2023

-

13:20

Vučić: Cenimo što Rumunija ostaje pri stavu da ne prizna tzv. Kosovo
Vučić: Cenimo što Rumunija ostaje pri stavu da ne prizna tzv. Kosovo - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgvoru sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Alfredom Robertom Simonisom da visoko ceni to što ta zemlja čvrsto stoji na poziciji jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

"Visoko cenimo činjenicu da Rumunija, uprkos snažnim pritiscima kojima je izložena, i dalje čvrsto stoji na svojoj poziciji nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, a zahvalni smo na podršci koju od Bukurešta dobijamo za napredak na našem evropskom putu i nastavak dijaloga između Beograda i Prištine, zasnovanog na odgovornom pristupu svih uključenih", rekao je Vučić, a objavljeno na instagram nalogu budućnostsrbijeav.

Predsednik je istakao i da su u razgovoru razmotrili dodatno intenziviranje veza i uzajamno korisne saradnje.

Sagovornici su konstatovali da bilateralne odnose Srbije i Rumunije karakteriše dobrosusedstvo, tradicionalno prijateljstvo i međusobno razumevanje dvaju naroda.

Razgovarajući o evropskim integracijama, predsednik Vučić je zahvalio na podršci Rumunije evropskom putu Srbije.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Predsednik Predstavničkog doma Parlamenta Rumunije Simonis je rekao da njegova zemlja ostaje čvrsto na poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Dvojica sagovornika su istakli značaj infrastrukturnog povezivanja Srbije i Rumunije, koje, između ostalog, zahteva izgradnju auto-puta između Pančeva i Temišvara, ali i rad na energetskom povezivanju.

    
   

 

 

Komentari (0)

Srbija