Politika

Inicijativa "Podrži i potpiši proglas": "Prvi korak, idemo na glasanje"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/11/2023

-

13:40

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

U Medija centru u Beogradu grupa intelektualaca predstavila je tekst inicijative "Podrži i potpiši proglas". Kako se navodi u tekstu proglasa, uverenje potpisnika je da vreme u kojem se nalazimo zahteva od odgovornih i zabrinutih građana uključivanje u politički život, a prvi korak na tom putu je izlazak na glasanje.

"Ovi ljudi koji su pred vama su okupljeni ne da bi bili politička partija, nemaju političkih ambicija i ne vide sebe na političkim funkcijama u budućnosti. Mi smo se okupili da pokušamo da ponudimo pelcer aktivacije, da pokušamo da probudimo ljude koji su izgubili veru u društvo u kojem žive, da ih izvadimo iz njihova četiri zida i da ih pozovemo da vrate otetu državu", rekao je na konferenciji za novinare glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Profesorka Tehnoločko-metalurškog fakulteta i nekadašnja rektorka Univerziteta u Beogradu, Ivanka Popović, takođe je govorila na konferenciji i rekla da je njihova dužnost i obaveza da ohrabre i podstaknu sve građane da izađu da glasaju.

"Naša dužnost i obaveza je da ohrabrimo i podstaknemo sve građane, a posebno mlade ljude čija je budućnost u ovoj zemlji da se uključe i veruju snagu izbornog procesa - da je svaki glas doprinos i da jedino akcijom možemo da promenimo našu stvarnost. Prvi korak akcije je da se odlučimo da idemo na glasanje", rekla je Popović.

Osim Bjelogrlića i Popovi, predsatvljanju proglasa prisustvovali su i sudija Miodrag Majić i akademin Vladimir Kostić. Iza inicijative "ProGlas" stali su Ljubomir Simović, prof. dr Vladimir Kostić, prof. dr Ivanka Popović, Miodrag Majić, prof. dr Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, prof. dr Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, prof. dr Filip Ejdus i prof. dr Tamara Džamonja Ignjatović.

Komentari (0)

Srbija