Politika

Vučić pred odlazak u Pariz posetio manastir Poganovo

Komentari

Autor: Tanjug

09/11/2023

-

23:31

Vučić pred odlazak u Pariz posetio manastir Poganovo
Vučić pred odlazak u Pariz posetio manastir Poganovo - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas, pred polazak u Pariz, manastir Poganovo, nedaleko od Pirota.

"Ovde se uvek posebno osećam, dobijem novu energiju i ogromnu snagu. Beskrajno zahvalan igumanu Mardariju i ocu Serafimu na veličanstvenom gostoprimstvu", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav".

Vučić će od sutra prisustvovati Pariskom mirovnom forumu u palati Bronjar, koji će okupiti predstavnike međunarodnih organizacija i lidere država.

U fokusu dvodnevnog skupa u Parizu je upravljanje posledicama višestrukih kriza na stanovništvo, saradnja kroz sukobe, preispitivanje globalizacije u polarizovanom svetu, kataliziranje klimatskih i ekoloških rešenja, obezbeđivanje bezbednijeg i etičnog digitalnog sveta i negovanje inkluzivnijih i pravednijih društava.

Forum se otvara sesijom "Pariski pakt za ljude i planetu", a uvodno obraćanje imaće predsednik Francuske Emanuel Makron.

Tokom dva dana biće održano 80 sesija.

Pariski mirovni forum, čiji je inicijator Makron, održava se od 2018. godine, sa ciljem da okupi sve aktere globalne uprave i zasnovan je na ideji međunarodne saradnje kao ključnog faktora za suočavanje s globalnim izazovima i osiguravanje trajnog mira.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija