Politika

Lajčak: Korisne diskusije sa Petkovićem i Bisljimijem

Komentari

Autor: Tanjug

16/11/2023

-

20:36

Lajčak: Korisne diskusije sa Petkovićem i Bisljimijem
Lajčak: Korisne diskusije sa Petkovićem i Bisljimijem - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Visoki izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da je na današnjim sastancima na tehničkom nivou sa direktorom Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petrom Petkovićem i glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem bilo diskusija korisnih za napredak u brojnim pitanjima.

''Danas sam ugostio glavne pregovarače Kosova Besnika Bisljimija i Srbije Petra Petkovića na rundi dijaloga u Briselu. Naše diskusije su bile korisne za napredak u vezi sa brojnim pitanjima na našem dnevnom redu'', napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži Iks.

U zgradi Evropske službe za spoljne poslove danas je održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou, uz posredstvo EU.

Nakon sastanaka, Petković je izjavio da se razgovaralo o izradi statuta Zajednice srpskih opština, kao prvog konkretnog koraka u pravcu formiranja ZSO, koje srpski narod na KiM čeka više od 10 godina i dodao da će se ti razgovori nastaviti.

"Oni su jasno govorili o svim aspektima nacrta statuta posebno onom delu koji se odnosi na izvršne nadležnosti, pre svega prostorno planiranje, zdravstvo, obrazovanje, ekonomski razvoj i da je finansira Beograd", rekao je Petković.

Komentari (0)

Srbija