Politika

Koalicija "Srbija protiv nasilja" započela preizbornu kampanju u Nišu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/11/2023

-

19:56

Koalicija "Srbija protiv nasilja" započela preizbornu kampanju u Nišu
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Konvencijom koalicije "Srbija protiv nasilja" u nškom Narodnom pozorištu obeležen je početak republičke predizborne kampanje.

"Osvajanje slobode kreće iz Niša, jer bez Nišlija nema slobode i demokratije“, poručeno je na konvenciji u niškom Narodnom pozorištu kojom je koalicija "Srbija protiv nasilja" zvanično počela predizbornu kampanju.

Konvenciji prisustvuju lideri koalicije "Srbija protiv nasilja", a građanima su se obratili i potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić, predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić, predstavnik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović i predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović.

Marinika Tepić, jedna od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja", rekla je okupljenima da sve loše što se dešava u Srbiji staje u dve reči, a to su kriminal i korupcija.

“Sve ono loše što se dešava u Srbiji staje u dve reči, a to su kriminal i korupcija. I posledice kriminala i korupcije se osećaju u svim porama života i kroz nepravdu i kroz nejednakost i kroz osiromašenje građana i kroz manje novca za plate, penzije, lekare, medicinske sestre, nastavnike, učitelje, rudare, poljoprivrednike. Pitanje korupcije je i pitanje bezbednosti. Nije nas strah da pošaljemo dete u školu samo zato što mu neki kriminalac može nauditi. Strah nas je zato što će sutra tog kriminalca štititi i zaštititi neki korumpirani policajac ili političar”, izjavila je Marinika Tepić.

Kako kaže, iz tog razloga će ova "pobednička koalicija" imati nultu toleranciju na korupciju i kriminal.

"Prvi zadatak nam je da oslobodimo pravosuđe, da tužilaštvo bude samostalno sa svojom tužilačkom policijom. I da profesionalci poput inspektora Milenkovića i Mitića budu ti koji će voditi našu policiju, a ne oni koji ih proganjaju zato što su otkrili najveću fabriku droge u Evropi. Zakon o sprečavanju korupcije visokih funkcionera je spreman i za njega glasate 17. decembra”, naglasila je Tepić.

 

Komentari (0)

Srbija