Politika

Vučić: Posle 24 godine zastava Srbije će se vijoriti na EP u Nemačkoj

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2023

-

17:48

Vučić: Posle 24 godine zastava Srbije će se vijoriti na EP u Nemačkoj
Vučić: Posle 24 godine zastava Srbije će se vijoriti na EP u Nemačkoj - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je danas nakon što je Srbija izborila plasman na Evropsko prvenstvo, da će se posle 24 godine zastava Srbije vijoriti na EP u Nemačkoj.

Predsednik Vučić je na Instagram profilu budućnostsrbijeav objavio i snimak utakmice kojoj je danas prisustvovao zajedno sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, prvim čovekom Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksanderom Čeferinom, kao i čelnicima Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj, pošto je večeras u Leskovcu odigrala sa Bugarskom bez pobednika, 2:2 u poslednjem meču grupe G kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Srbija će po prvi put pod ovim imenom igrati na Evropskom šampionatu, a prvi put posle 2000. godine.

Tadašnja SR Jugoslavija je poražena u četvrtfinalu EP 2000. od selekcije Holandije rezultatom 6:1. Srbija je povela golom Miloša Veljkovića u 17. minutu. Bugarska je preokrenula rezultat u drugom poluvremenu. Prvo je Georgi Ruse u 59. minutu izjednačio na 1:1, a onda je Bugarska povela 2:1 golom Kiril Despodova u 69. minutu. Srbija je napadala u nastavku utakmice, a bod "orlovima" je doneo Srđan Babić u 82. minutu.

Komentari (0)

Srbija