Politika

Gojković razgovarala sa ženama u Požarevcu i Kostolcu: Za nekoliko nedelja i ovde novi mamografi

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2023

-

19:43

Gojković razgovarala sa ženama u Požarevcu i Kostolcu: Za nekoliko nedelja i ovde novi mamografi
Gojković razgovarala sa ženama u Požarevcu i Kostolcu: Za nekoliko nedelja i ovde novi mamografi - Copyright Tanjug/SNS

veličina teksta

Aa Aa

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković razgovarala je danas sa ženama Požarevca i Kostolca, koje su tom prilikom istakle da je posebno važno što žene u Braničevskom okrugu imaju veću mogućnost zaposlenja nego ranije i naglsile da je važno što se stavovi i mišljenje žena uvažavaju.

Gojković je rekla da joj je drago što je imala priliku da nedeljno popodne provede u razgovoru sa ženama o značaju njihovog ekonomskog osnaživanja, adekvatne zdravstvene zaštite i preventivnih pregleda, kao i o ženeskom stvaralaštvu, saopšeno je iz njenog kabineta.

Tanjug/SNS

 

"Saglasile smo se koliko je važno da Požarevac kao grad dobije priznanje ženskom stvaralaštvu na pravi način. Imajući u vidu da je ovde rođena velika umetnica Milena Pavlović Barili koja je i rodonačelnica rodne ravnopravnosti u našoj državi, pričale smo o tome da izgradimo jednu novu i modernu galeriju posvećenu upravo Mileni Pavlović Barili", rekla je Gojković i dodala da je žene u Požarevcu upoznala i o planu da Srbija dobije Ženski muzej posvećen ženskom stvaralaštvu i kulturi.

Tanjug/SNS

 

Gojković je rekla da su žene u Požarevcu posebno zahvalne inicijativi predsednika države Aleksandra Vučića da svaki grad i svaka veća opština dobiju nove mamografe.

"Preventivni mamografski pregledi danas su neophodni svakoj ženi jer svi znamo koliki je stepen oboljevanja upravo od raka dojke. I zato je posebno važno što će za nekoliko nedelja i ovde stići novi mamografi", rekla je Gojković.

Gojković je rekla da su žene zahvalne Srpskoj naprednoj stranci što je posebno obratila pažnju na položaj žena i na činjenicu da su žene prava snaga Srbije čiji stavovi i mišljenja moraju da se uvaže, navedeno je u saopštenju.

"Da bismo se razvijali dalje i da bi ostvarili planove, Srbija mora da nastavi da radi, zato je važna podrška i glas za listu Srbija ne sme da stane”, poručila je Gojković.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija