Politika

Vučić: U naredne četiri godine lomiće se sudbina Srbije, izbori nisu igra

Komentari

Autor: Tanjug

24/11/2023

-

19:36

Vučić: U naredne četiri godine lomiće se sudbina Srbije, izbori nisu igra
Vučić: U naredne četiri godine lomiće se sudbina Srbije, izbori nisu igra - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kraljevu, na predizbornom skupu koalicije okupljene oko liste "Srbija ne sme da stane", da će se u naredne četiri godine lomiti sudbina Srbije i poručio građanima da izbori nisu igra.

Vučić je rekao da, iako se pred svake izbore kaže da su sudbonosni, odlučujući i od ključnog značaja, neće se pogrešiti ako se to kaže i za ove.

"I za ove izbore, ako to kažemo, sasvim sigurno nećemo pogrešiti. Nećemo pogrešiti, jer u naredne četiri godine veliki su zadaci pred nama. U naredne četiri godine lomiće se sudbina Srbije", istakao je Vučić.

Naveo je da građani treba dobro da razumeju da izbori nisu igra.

"Izbori nisu nešto oko čega možemo da se šalimo i da razmišljamo na način - baš mi se sviđa govor nekoga tamo i glasaću za njega zato što je glasnije vikao ili zato što je jasnije uvredio nekoga. Ne, izbori su nešto gde donosite odluku o budućnosti svojih roditelja, svojih supružnika, braće, sestara, svoje dece. Vi na izborima birate put Srbije", naglasio je Vučić.

Kako je rekao, taj put nije uvek lak, jer ne možete da dobijete sve što poželite.

Politika i država nisu to, jer možemo da dobijemo onoliko koliko zaslužimo, poručio je Vučić.

Kada je reč o KiM, rekao je da neće biti laka situacija, ali da već 11 godina sluša priče kako smo izgubili Kosovo i zapitao ako je to tačno zašto onda svi i dalje od nas traže da priznamo Kosovo.

"Pa ako jesmo, zašto onda svi od nas i dalje traže da priznamo Kosovo i mi im kažemo nećemo da priznamo Kosovo i nastavićemo da vodimo odgovornu politiku", poručio je Vučić.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević rekao je da je odluka 17. decembra laka i jednostavna, jer je samo jedan izbor za Srbiju, za čitavu zemlju i njenu budućnost, a to je lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

Podsetio je da se Srbija tokom poslednjih godina izborila sa brojnim nedaćama, sa poplavama, migracijama, koronavirusom, ratom u Ukrajini, sada ratom u Izraelu i Palestini i uspesno sprovela najteže ekonomske mere.

Vučević je naglasio da je zahvaljujući presedniku i rukovodstvu sačuvana država, a Srbija se podigla na noge.

"Hodamo uzdignute glave napred, u pobede, u budućnost. I zato izbor je lak i jednostavan, 17. decembra samo je jedan izbor za Srbiju, za sve građane Srbije, za sav naš narod gde god da živi - broj jedan 'Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"', poručio je Vučević.

Predsednik SDP Rasim Ljaljić podsetio je da je od devedesetih godina do sada bilo 49 izbora ukupno, kako lokalnih, tako i pokrajinskih i parlamentarnih.

"Nijedni izbori do sada nisu održavani u ovako složenim međunarodnim okolnostima. Ovog puta morate da glasate razumom, zbog važnosti izbora. Nije vreme za improvizacije i eksperimente", rekao je on.

On je dodao da zna da će ovo biti čista pobeda, ali da sa svakim građaninom mora da se razgovara.

"Moramo da obiđemo svaki deo Srbije, da dođemo do svakog čoveka. Politika je kao vožnja biciklom - ako ne okrećete pedale, padate odmah. Kod nas, ako neko padne na Balkanu, teško ustane", rekao je Ljajić.

On je dodao da je osnovna poruka, da preostala 23 dana se dođe do svakog građanina, jer je svaki glas važan.

Endokrinolog Svetlana Vujović rekla je večeras u Kraljevu da i u vreme najgore krize sa kojom se naša zemlja susrela - epidemijom kovida, ipak se nastavilo sa ulaganjem u zdravstvo.

"Građene su bolnice, kada niko nigde nije gradio. Predsednik Vučić je pravio te bolnice, obezbeđivao najbolje uslove za lečenje građana", rekla je ona.

Vujovićeva je istakla da je otvoren i novi Nacionalni centar za infertilitet i endokrinologiju pola u Beogradu, koji je omogućio da se porodice šire i da se rađaju deca.

"Zahvaljujući saradnji između nas lekara, naučnika i Vlade Srbije uspevamo da dobijemo najbolje lekove, da dajemo najviši stepen zaštite. Država gradi put do svakog pacijenta. Kupuju se novi aparati, svetskog ranga", rekla je ona.

Dodala je da u Srbiju dolaze stručnjaci kako bi učili od nas.

"Nijedan moj student nije otišao van zemlje. U našim glavama su ideje 50 godina unapred. Srbija je najlepše mesto za život, ne sada nego zauvek", rekla je doktorka.

Ona je dodala da se stvaraju najbolji uslovi u zdravstvu i otvaraju nove mogućnosti za rad i usavršavanje. Operska pevacica Ljubica Vraneš rekla je da, i ako je mogla da bira gde će da živi sa porodicom, odlučila je da ostane u Srbiji.

"Gde god sam nastupala, srce je bilo uz Srbiju. Srbija je moja domovina - zemlja bogata istorije, tradicije i ljudi, koji su njen najvažniji resurs. Posebna zahvalnost SNS porodici koja pruža podršku, jer snaga SNS -a je u zajedništvu i razumevanju", rekla je ona.

Dodala je da je Aleksandar Vučić čovek sa vizijom, koji je posvećen razvoju i prosperitetu.

"Vučić je graditelj sigurne i bezbedne, moderne budućnosti i boljeg života za sve nas", rekla je ona. Naglasila je da je politika Aleksandra Vučića omogućila mir i stabilnost, približila nas Evropi i svetu i pokazala da je naša zemlja pouzdan partner i da je naša zemlja prijatelj.

Komentari (0)

Srbija