Politika

Misija SAD pri NATO: Alijansa preduzima obazrive korake kako bi osigurala da KFOR raspolaže sa dovoljno snaga

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2023

-

13:13

Misija SAD pri NATO: Alijansa preduzima obazrive korake kako bi osigurala da KFOR raspolaže sa dovoljno snaga
Misija SAD pri NATO: Alijansa preduzima obazrive korake kako bi osigurala da KFOR raspolaže sa dovoljno snaga - Copyright Tanjug/ STR

veličina teksta

Aa Aa

Misija SAD pri NATO saopštila je danas da Alijansa preduzima obazrive korake kako bi osigurao da KFOR ima snage koje su mu potrebne da ispuni mandat koji su mu dale Ujedinjene nacije. 

Iz ove misije naveli su da je na sastanku ministara spoljnih poslova NATO razgovarano o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu i da je ponovljena nepokolebljiva podrška misiji KFOR-a.

"NATO preduzima obazrive korake kako bi osigurao da KFOR ima snage koje su mu potrebne da nepristrasno ispuni svoj mandat UN. Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija dao je snagama NATO na Kosovu mandat 1999. godine da ima neutralnu mirovnu misiju“, navodi se u saopštenju.

Misija SAD pri NATO dodala je da KFOR "nastavlja da podržava razvoj inkluzivnog, demokratskog i multietničkog Kosova".

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg prethodno je danas, uoči početka sastanka šefova diplomatija zemalja članica Alijanse, rekao da su u prethodnom periodu u regionu Zapadnog Balkana viđeni ozbiljni incidenti, povećane tenzije, zapaljiva retorika i da NATO mora ostati fokusiran na taj region.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija