Politika

Dačić se sastao sa direktorom ODIHR Mateom Mekačijem i istakao da će Srbija raditi na unapređenju izbornog procesa

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2023

-

13:22

Dačić se sastao sa direktorom ODIHR Mateom Mekačijem i istakao da će Srbija raditi na unapređenju izbornog procesa
Dačić se sastao sa direktorom ODIHR Mateom Mekačijem i istakao da će Srbija raditi na unapređenju izbornog procesa - Copyright TANJUG/ MSP/ DIJANA VUKOMANOVIĆ

veličina teksta

Aa Aa

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na marginama ministarskog sastanka OEBS u Skoplju, sastao se danas s direktorom Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Mateom Mekačijem.

Dačić je istakao da će Srbija nastaviti da radi na unapređenju svog izbornog procesa u skladu sa preporukama ODIHR, kao i da očekuje da će se saradnja nastaviti i po ostalim pitanjima.

Šef srpske diplomatije rekao je da Srbija vidi ODIHR kao jedan od stubova OEBS i nezamenjivog partnera u oblasti ljudske dimenzije OEBS i izgradnje demokratskog društva, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. 

Na sastanku je obostrano konstatovano da se dosadašnja saradnja Srbije i ODIHR odvijala na prijateljski i partnerski način uz međusobno poverenje, a u cilju unapređenja izbornog procesa, jačanja demokratskih institucija i sprovođenja reformi u oblastima koje su prioritetne za Republiku Srbiju.

Dačić je istakao da je Srbija zahvalna što će posmatrači ODHIR pratiti i predstojeće parlamentarne izbore uprkos poteškoćama sa kojima se organizacija susreće. 

Dačić sa Bun na marginama ministarskog sastanka OEBS u Skoplju

Dačić je danas na marginama samita OEBS razgovarao sa državnom sekretarkom Ministarstva za Evropu i inostrane poslove Francuske Lorans Bun i tom prilikom zaključeno je da dve zemlje imaju odličan nivo bilateralnih odnosa i izuzetnu dinamiku političkog dijaloga.

Obostrano je izražena volja da se dostignuti nivo sveukupnih odnosa održi i da se nastavi sa njihovim jačanjem, pri čemu je posebno apostrofirano strateško partnerstvo Srbije i Francuske i značaj za dalje unapređenje saradnje u različitim oblastima od obostranog interesa.

Francuska strana je, kako se navodi u saopštenju MSP-a, i ovog puta izrazila podršku evropskim integracijama Srbije, kao i procesu dijaloga Beograda i Prištine. Tokom razgovora su razmenjena i mišljenja o svim drugim pitanjima i aktuelnim spoljnopolitičkim temama od zajedničkog interesa.

Komentari (0)

Srbija