Politika

Đorđe Miketić se povukao iz kampanje koalicije "Srbija protiv nasilja"

Komentari

Autor: Fonet

01/12/2023

-

14:40

Đorđe Miketić se povukao iz kampanje koalicije "Srbija protiv nasilja"
FoNet/Ana Paunković - Copyright FoNet/Ana Paunković

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat liste "Srbija protiv nasilja" za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović izjavio je danas da se Đorđe Miketić povukao iz izborne kampanje te koalicije, kako ona ne bi bila "obojena tabloidnim naslovima".

Podsetimo, na društvenim mrežama u četvrtak se pojavio intimni snimak narodnog poslanika Đorđa Miketića.

Obradović je na konferenciji za novinare na Trgu republike poručio da se ne sme zaboraviti da je objavljivanje tog snimka najavio predsednik Aleksandar Vučić što, kako je rekao, pokazuje na koji način se Srpska napredna stranka obračunava sa političkim neistomišljenicima, preneo je N1.

Obradović je ocenio da je reč o "najprljavijoj kampanji koja se dosad mogla videti u Srbiji".

"Gospodin Miketić se povukao iz kampanje da ne bi prosto ovu kampanju obojili tabloidnim naslovima", rekao je Obradović.

Nosilac liste "Srbija protiv nasilja" u Beogradu Dobrica Veselinović saglasio se da je zloupotreba ličnog života u političke svrhe neprihvatljiva i poručio da su dalji koraci lični čin Đorđa Miketića.

"Verujem da će kolega Miketić pokazati veliku dozu odgovornosti, jer ovde je stvar mnogo veća, ulog je promena u Beogradu, time treba da se vodimo. Verujem da će učiniti ono što je najbolje za zajedničku stvar, a zajednička stvar je Srbija protiv nasilja", poručio je Veselinović.

Upitan da li Miketić treba da preuzme odgovornost i povuče se sa liste, Veselinović je rekao da je "Srbija protiv nasilja" koalicija više stranaka i da su naredni koraci stvar Miketića i političke organizacije iz koje dolazi.

"Mislim da je najbolje da se odgovorno ponašamo prema zajedničkom cilju, a zajednički cilj je rušenje režima Aleksandra Vučića i promena vlasti u Beogradu", ponovio je Veselinović.

Komentari (0)

Srbija