Politika

Brnabić: Vlada ispunjava poljoprivrednicima sve što je obećala

Komentari

Autor: Tanjug

01/12/2023

-

20:52

Brnabić: Vlada ispunjava poljoprivrednicima sve što je obećala
Brnabić: Vlada ispunjava poljoprivrednicima sve što je obećala - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Vlada Srbije realizuje sve što je dogovoreno sa poljoprivrednicima, odnosno, da im je omogućena kupovina goriva po maksimalnoj ceni od 179 dinara i da mogu da kupe odjednom 400 litara.

"Sve o čemu smo razgovarali, mi smo trenutno pokrenuli", rekla je premijerka za TV Pink.

Ona je rekla da je vlada u četvrtak usvojila zaključak da poljoprivrednici mogu da sipaju na pumpama 400 litara goriva, a ne kao do sada, dva puta po 60 litara.

Cena dizela je 179 dinara, u stvari 129 dinara kada se izvrši refakcija, naglasila je Brnabićeva.

Podsetila je da je u sredu održan prvi sastanak radne grupe koja treba da omogući slobodno tržište i uredi trgovanje na berzi.

"Da i individualna poljoprivredna gazdinstva mogu sama da učestvuju na tržištu, da mogu da prodaju svoju robu preko fjučersa i imaju bolju cenu. Da ne zavise od monopolista i kartelista. Taj sastanak radne grupe prošao je baš dobro i ja sam u kontaktu sa svima njima. Svi su zadovoljni. Sve što je Vlada Srbije obećala, sve će i ispuniti", navela je premijerka.

"Javni dug 51,5 odsto, finansijski smo stabilna zemlja"

Brnabić je rekla da zaključno sa novembrom javni dug Srbije iznosi 51,5 odsto BDP-a i ocenila da je Srbija finansijski stabilna, bezbedna i sigurna zemlja.

Brnabić smatra da je jednokratna pomoć koju država daje srednjoškolcima, penzionerima i ostalim osetljivim grupama važna i podsetila da je država počela da deli takvu vrstu pomoći na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića još u vreme pandemije koronavirusa.

"Njegova vizija tada je bila da to nije toliko važno finansijski, a važno je finansijski, ali nije najvažnije. Važno je da naši penzioneri i porodice u Srbiji, korisnici socijalne pomoći, da vide da država brine, da im ukaže pažnju, da država može, da je država stabilna, da imamo taj optimizam", rekla je Brnabić gostujući na televiziji Pink.

Ona je ocenila da je "prelepa stvar" što je država u mogućnosti da pomogne svojim građanima i da im pokaže da brine o njima.

Komentari (0)

Srbija