Politika

Inicijativa "Podrži i potpiši proglas" danas u Vranju i Leskovcu

Komentari

Autor: Fonet

02/12/2023

-

14:55

Inicijativa "Podrži i potpiši proglas" danas u Vranju i Leskovcu
Inicijativa "Podrži i potpiši proglas" danas u Vranju i Leskovcu - Copyright Media centar

veličina teksta

Aa Aa

Deo inicijatora i autora teksta ProGlas, čiji je cilj da podstakne građane Srbije da u što većem broju izađu na decembarske izbore, posetiće danas Vranje i Leskovac.

Tribina u Vranju trebalo je da bude održana u hotelu "Royal putnik", ali je organizatorima uprava hotela saopštila da su se javile "nepredviđene okolnosti" zbog kojih je iznajmljivanje sale nemoguće.

Umesto tribine, glumica Svetlana Ceca Bojković, sudija Miodrag Majića, profesor Univerziteta u Beogradu Miodrag Jovanović i pisac i izdavač Gojko Božović položiće cveće na spomenik Bori Stankoviću u Gradskom parku, a potom prošetati Ulicom kralja Stefana Prvovenčanog, do platoa kod Robne kuće, gde će Vranjanci moći da razgovaraju sa njima i potpišu tekst ProGlasa.

Na tribini u Leskovcu, čiji je početak zakazan za 18 časova, govoriće Svetlana Ceca Bojković, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović i Gojko Božović.

Pokretači ProGlasa i autori teksta su akademici Ljubomir Simović, Vladimir Kostić i Vladica Cvetković, profesori Univerziteta Ivanka Popović, Miodrag Jovanović, Filip Ejdus i Tamara Džamonja Ignjatović, Miodrag Majić, Svetlana Bojković, reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, Gojko Božović, reditelj Srdan Golubović, novinari Biljana Stepanović i Petar Peca Popović.

Inicijativu je do danas u 9:00 potpisalo više od 162.000 ljudi.  

 

Komentari (0)

Srbija