Politika

Kurti poželeo uspeh predstavnicima albanskih političkih partija na izborima u Srbiji

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/12/2023

-

22:12

Kurti poželeo uspeh predstavnicima albanskih političkih partija na izborima u Srbiji
Kurti poželeo uspeh predstavnicima albanskih političkih partija na izborima u Srbiji - Copyright Promo/Vlada Kosova

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Kosova, Albin Kurti, dočekao je ove nedelje u Prištini predstavnike albanskih političkih partija Preševske Doline, koji su, mimo lokalnih političkih razlika, odlučili da se okupe oko zajedničke liste za kandidovanje u parlamentarnim izborima u Srbiji 17. decembra.

"Politička bitka Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi", okupio je oko sebe Stranku Demokratske Akcije koju predvodi Šaip Kamberi, Albansku Demokratsku Partiju Ragmija Mustafe, Pokret Demokratskog Progresa Šćiprima Musliua, Albansku Demokratsku Uniju sa Naserom Azirom i Savez za Dolinu, koju predstavlja Armend Aljiu.

Promo/Vlada Kosova

 

Diskriminacija u predstavljanju, pasivizacija adresa, nepravde i kršenja prava Albanaca su pitanja koja zabrinjavaju i o kojima je potrebno razgovarati ujedinjenim i koordinisanim glasom, rečeno je na skupu.

Premijer Kurti čestitao je predstavnicima ovih pet političkih partija na postignutom dogovoru i poželeo im uspešnu kampanju i pripremu za izbore 17. decembra, koji su od posebnog značaja za obezbeđenje zastupljenosti Albanaca u Skupštini Srbije, kao i za postizanje zajedničkih ciljeva za pravdu i jednakost Albanaca kao nacionalne manjine tamo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija