Politika

Vučić pozvao građane da pogledaju video animaciju na sajtu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2023

-

15:15

Vučić pozvao građane da pogledaju video animaciju na sajtu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane"
Vučić pozvao građane da pogledaju video animaciju na sajtu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije i član Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić pozvao je danas građane da posete sajt srbijanesmedastane.org.rs kako bi videli zašto Srbija ne sme da stane.

Vučić je na Instagramu @avucic objavio spot u kojem pokazuje da se na sajtu srbijanesmedastane.org.rs nalazi interaktivna video animacija u kojoj posetilac može da vidi rezultate vlasti, ali i kako bi izgledalo da se, kako pokazuje animacija, Srbija vrati unazad.

"Ovo je super, pritsneš dugme, čak i ja tehnički nepismen mogu da vidim i da se podsetim koliko smo toga uradili i šta smo zajedno napravili", rekao je Vučić i dodao da se vidi i šta se dešava ukoliko se jednom vrati u prošlost u vreme zakatančenih fabrika.

"A pošto je to nešto što nećemo da prihvatimo zato ću ja pritisnem ovo dugme jer Srbija može da ide samo napred, a pre svega Srbija ne sme da stane", poručio je Vučić.

 

Ukoliko se pritisne dugme napred, između ostalog, piše da je bivša vlast izgradila 42,6 kilometara puteva i auto-puteva, a sadašnja 445 kilometara, odnosno 108 kilometara pruga, za razliku od prethodne vlasti koja, kako se navodi, nije izgradila ništa. Ova vlast je takođe rekonstruisala 807 kilometara pruga i železnica, a prethodna 31,5 kilometra.

Devizne rezerve su nekada bile 10,9 milijardi, a sada su 24,8 milijardi, dok su rezerve zlata povećane sa 15 na 39 tona.

Na sajtu se navodi da je smanjena stopa nezaposlenosti sa 25,9 na 9,2 odsto, a javni dug smanjen sa 79 odsto na 51,4 odsto. 

Prosečna penzija je sada povećana na 390 evra, a bila je 202 evra, a prosečna plata je povećana sa 329 na 820 evra. Takođe, povećan je minimalac sa 150 na 403 evra.

Za vreme sadašnje vlasti 27 zemalja je, navodi se, povuklo priznanje Kosova, a za vreme bivše - nijedna.

Ističe se i da je železnička stanica Prokop postala java, kao i da se očekuje da Srbiju poseti tri miliona posetilaca iz celog sveta tokom međunarodne izložbe EXPO 2027.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija