Politika

Lajčak najavio odvojene razgovore sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2023

-

23:55

Lajčak najavio odvojene razgovore sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine
Tanjug/AP/Fred Sierakowski - Copyright Tanjug/AP/Fred Sierakowski

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da se tokom proteklih dana u Briselu, sa svojim timom pripremao za predstojeće odvojene razgovore sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine.

U nedeljnom pregledu aktivnosti koje je objavio na svojoj Fejsbuk stranici, on je naveo da je imao otvorenu razmenu mišljenja sa članovima Odbora za evopske poslove nemačkog Bundestaga, koji su bili u poseti EU. 

"Razgovarali smo o novom zamahu za proširenje EU i ja sam ih obavestio o stanju u dijalogu i narednim koracima. Zahvalan sam Nemačkoj na snažnoj podršci mom radu, njihovom angažovanju na Balkanu i njihovom zalaganju za evropsku budućnost čitavog regiona", istakao je Lajčak.

Lajčak je naveo da je bio pozvan da govori na panelu organizovanom u okviru godišnjeg samita Prijatelji Evrope - EU-Zapadni Balkan u Briselu. 

"U svom obraćanju naglasio sam da je po prvi put u poslednje vreme EU spremna za proširenje. Krajnje je vreme da se iskoristi prilika da se evropske integracije Zapadnog Balkana unaprede", naglasio je on.

Lajčak je, takođe, napisao da se sastao sa američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom. 

"Uvek je korisno uporediti beleške i planirati sledeće korake. Zahvalan sam na odličnoj saradnji EU i SAD na dijalogu", istakao je on.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija