Politika

Đurđević Stamenkovski: Dveri i Zavetnici ostaju u Parlamentu

Komentari

Autor: Tanjug

17/12/2023

-

22:50

Đurđević Stamenkovski: Dveri i Zavetnici ostaju u Parlamentu
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Srpske stranke Zavetnici i nosilac liste "Nacionalno okupljanje", koju čine Zavetnici i Srpski pokret Dveri, Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je večeras da je ta lista sačuvala parlamentarni status i da je, prema poslednjim rezultatima Republičke izborne komisije, osvojila 3,8 odsto glasova.

"To je rezultat kojim mi nismo zadovoljni, ali je on rezultat surove kampanje protiv naše liste koja se našla između dva bloka, Vučićevog i Đilasovog, koji nastoje da održe monopol na bavljenje politikom. Oni žele da se svi opredele za nekog od njih", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Istakla je da je ponosna zato što su predstavnici te liste, kako je rekla, ostali principijelni, ponašali se dostojanstveno i nisu koristili niske udarce.

Kako smatra, lošim rezultatu na izborima doprinela je odsutnost te liste sa televizija sa nacionalnim frekvencijama.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Kako je rekla, predstavnici te liste nisu imali ni sekund na nacionalnim frekvenicijama u poslednjih 10 dana kampanje, a sve zajedno, lider Dveri i ona, imali su 16 minuta na nacionalnim frekvencijama tokom cele kampanje.

"Zahvalni smo građanima koji su izašli na izbore i ponovo ćemo biti glas naroda u Skupštini. Mi ćemo, bez obzira na rezultat, ostati dosledni našim principima", rekla je Đurđević Stamenkovski.

Obradović: Nacionalno okupljanje prelazi cenzus

Predsednik Srpskog pokreta Dvera i jedan od nosilaca liste "Nacionalno okupljanje", koju čine Srpska stranka Zavetnici i Dveri, Boško Obradović izjavio je večeras da je ta koalicija iznad cenzesa na republičkom nivou i da je na granici da uđe i u beogradski parlament.

"Naša lista Nacionalno okupljanje je peta po rejtingu na republičkom nivou", rekao je Obradović na konferenciji za medije u izbornom štabu liste "Nacionalno okupljanje".

Kako je rekao, na osnovu njihovih rezultata, ta lista je na ivici cenzusa u Beogradu.

"Očekujemo da će se izbori ponoviti na određenom broju biračkih mesta i da ćemo uspeti da odbranimo cenzus", rekao je Obradović.

Dodao je da su, prema preliminarnim rezultatima, ostvarili dobre rezultate na lokalnim izborima.

"Dveri su u Koceljevu, gde su očestvovali samo SNS, SPS i Dveri osvojili 25 odsto glasova i imaćemo osam odbornika", naveo je Obradović.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Dodao je da su Dveri u Dimitovgradu osvojile 18 odsto glasova, u Loznici između 11 i 12 odsto u koaliciji sa Zavetnicima, kao i nekoliko ključnih sela oko Loznice.

Pohvalio je i rezultate Zavetnika u Pirotu i Ćupriji, gde su osvojili 5 odsto, u Kučevu 8 odsto, a u Leskovcu i Kruševcu četiri odsto.

Na pitanje o listi Branimira Nestorovića, koja je najveće iznenađenje izbora, Obradović je rekao da mu čestita, te da je taj pokret potpuna nepoznanica i da će se tek videti kako će se razvijati.

Komentari (0)

Srbija