Politika

Dačić: Moje mišljenje je da treba naći novog lidera SPS-a

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/12/2023

-

23:06

Dačić: Moje mišljenje je da treba naći novog lidera SPS-a
Tanjug/Marko Đoković - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je na konferenciji za medije iz izbornog štaba stranke, a povodom preliminarnih rezultata izbora, rekao da je potrebno naći novog lidera SPS-a i da će o tome razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem "kada se sve završi".

"Nismo zadovoljni rezultatom, uključujući i mene kao lidera ove koalicije, šta je razlog i uzrok svakako treba analizirati. Unapred smo doneli odluku, da kakvi god budu rezultati, smo spremni da nastavimo saradnju i koaliciju sa SNS - ako to bude njihova odluka, na svim nivoima", rekao je Dačić.

On je čestitao Srpskoj naprednoj stranci, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsedniku naprednjaka Milošu Vučeviću, kako je rekao, ubedljivu pobedu na svim nivoima i poručio da je SPS spreman da nastavi koaliciju sa SNS-om ukoliko oni to odluče.

"Uopšte ne razmatramo bilo kakvu drugu mogućnost odborničke većine u Skupštini grada Beograda. To je bitno jer se još ne zna broj mandata, ta koalicija sa SNS će biti nastavljena i na gradskom nivou - naravno, ako oni to budu želeli", rekao je Dačić.

Tanjug/Marko Đoković

 

Naglašava da je najbitnije da su izbori protekli u mirnoj i demokratskoj armoseferi:  

“To je bitno imajući u vidu najave prethodnih dana”, ocenio je Dačić.  

On je dodao da su državni i nacionalni interesi ispred stranačkih, a da se zna sa kakvim se izazovima Srbija suočava. 

"Bez obzira na našu poziciju u vlasti, naši stavovi su nepromenljivi. Spremni smo da budemo važan faktor u daljem razvoju Srbije”, rekao je lider SPS-a.  

"Politika je život i u svemu tome ima uspona i padova", zaključio je Dačić koji nije odgovarao na pitanja novinara.  

Komentari (0)

Srbija