Politika

Erdogan u telefonskom razgovoru još jednom čestitao Vučiću izbornu pobedu

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2023

-

20:43

Erdogan u telefonskom razgovoru još jednom čestitao Vučiću izbornu pobedu
Erdogan u telefonskom razgovoru još jednom čestitao Vučiću izbornu pobedu - Copyright Tanjug/Rade Prelić, Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan čestitao je danas u telefonskom razgovoru izbornu pobedu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. 

Kako je saopštila Direkcije za komunikacije turskog predsednika, u razgovoru je bilo reči i o odnosima Turske i Srbije, kao i o globalnim i regionalnim pitanjima.

Erdogan je rekao da će se snažni odnosi i saradnja dve zemlje razvijati i u narednom periodu, navodi se u saopštenju Direkcije objavljenom na platformi X.

Erdogan je bio među prvim stranim državnicima koji su nakon objavljivanja rezultata izbora u Srbiji održanih 17. decembra uputili čestitke Vučiću.

On je tada ocenio da su izborni rezultati su još jednom potvrdili da narod ceni sve što u kontinuitetu činite za blagostanje i razvoj Srbije. 

"Uveren sam da će u ovom teškom i osetljivom periodu kroz koji prolazi ceo svet naša bliska saradnja nastaviti da doprinosi regionalnom miru i stabilnosti. Verujem da će moja poseta Beogradu, koju ću realizovati u narednom periodu, dodatno učvrstiti naše odnose i da će to biti prilika da opsežno razmotrimo bilateralne i regionalne teme", napisao je Erdogan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija