Politika

"Narod ceni sve što činite za blagostanje i razvoj zemlje": Alijev i Erdogan čestitali Vučiću pobedu na izborima

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/12/2023

-

18:07

"Narod ceni sve što činite za blagostanje i razvoj zemlje": Alijev i Erdogan čestitali Vučiću pobedu na izborima
"Narod ceni sve što činite za blagostanje i razvoj zemlje": Alijev i Erdogan čestitali Vučiću pobedu na izborima - Copyright Tanjug/Dimitrije Nikolić, AP/Michael Varaklas

veličina teksta

Aa Aa


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitke povodom uspešno održanih vanrednih parlamentarnih izbora i pobede koalicije "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", a među prvima koji su mu čestitali bili su predsednici Azerbejdžana i Turske, Ilham Alijev i Redžep Tajip Erdogan.

Alijev je predsedniku Vučiću čestitao na uspešnom održavanju vanrednih parlamentarnih izbora i na sigurnoj pobedi koalicije čiji je Vučić lider. 

"Rezultati glasanja jasno odražavaju visoko uvažavanje i podršku vašeg naroda politici koju sprovodite za razvoj i prosperitet Srbije, kao i veliko poverenje u Vas. Naši odnosi sa Srbijom, prijateljskom zemljom i pouzdanim partnerom, za nas su od posebnog značaja. Veoma smo zadovoljni dosadašnjim nivoom naših međudržavnih odnosa zasnovanih na međusobnom poverenju i podršci i efikasnom saradnjom u različitim oblastima, koja se širi iz dana u dan. Aktivan politički dijalog između nas igra važnu ulogu u razvoju zajedničkih aktivnosti. 

Siguran sam da ćemo uspešno nastaviti zajedničke napore na daljem jačanju i produbljivanju azerbejdžansko-srpskih posebnih odnosa i strateškog partnerstva u skladu sa voljom naših naroda. 

Želim vam dobro zdravlje, sreću i nove uspehe u odgovornim aktivnostima za dobrobit prijateljskog naroda Srbije", navodi se u čestitki predsednika Alijeva.

Erdogan: Prijateljskom narodu Srbije želim mir i blagostanje

Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Republike, Vučiću je čestitku i predsednik Turske Erdogan. 

"Poštovani predsedniče, cenjeni prijatelju, u ime svog naroda i u svoje lično ime najiskrenije Vam čestitam na uspehu koji ste ostvarili na izborima održanim u nedelju, 17. decembra, sa željom da izborni rezultati donesu Srbiji dobro. 

Izborni rezultati su još jednom potvrdili da narod ceni sve što u kontinuitetu činite za blagostanje i razvoj vaše zemlje. 

Snažno prijateljstvo i iskrena saradnja koju smo razvili sa Vašom ekselencijom omogućiće da dodatno ojačamo bilateralne odnose Turske i Srbije. 

Uveren sam da će u ovom teškom i osetljivom periodu kroz koji prolazi ceo svet naša bliska saradnja nastaviti da doprinosi regionalnom miru i stabilnosti. 

Verujem da će moja poseta Beogradu, koju ću realizovati u narednom periodu, dodatno učvrstiti naše odnose i da će to biti prilika da opsežno razmotrimo bilateralne i regionalne teme. 

Koristim priliku da Vam ponovim želje za dobro zdravlje i sreću, a prijateljskom narodu Srbije poželim mir i blagostanje", navodi se u čestitki predsednika Erdogana. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija