Politika

Boško Obradović podneo ostavku na mesto predsednika Dveri

Komentari

Autor: Fonet, Tanjug

23/12/2023

-

11:24

Boško Obradović podneo ostavku na mesto predsednika Dveri
Boško Obradović podneo ostavku na mesto predsednika Dveri - Copyright FoNet

veličina teksta

Aa Aa

Lider pokreta Dveri Boško Obradović podneo je neopozivu ostavku na mesto predsednika te stranke zbog neuspeha na parlamentarnim izborima 17. decembra.

Obradović je poručio da odlazi sa funkcije "potpuno mirne i čiste savesti", jer se Nacionalno okupljanje nije opredelilo ni za jednu od dve kolone ambasadora SAD Kristofera Hila, ni vlasti ni opozicije.

Obradović je na današnjoj konfrenciji za novinare javno potpisao ostavku i rekao da se stavlja na raspolaganje Dverima, naglašavajući da je njegovo povlačenje s čela tog pokreta "moralni čin zbog loših izbornih rezultata".

"Ostajem i dalje posvećen programu Dveri, zasnovanim na svetosavskim principima. Srbija može bez Boška, možda i bez Dveri, ali mi ne možemo bez Srbije, jer je ideja Dveri neuništiva. Ovo je pokazivanje odgovornosti i pokazivanje morala u politici, istakao je on i dodao da ostavku podnosi kao odgovoran čovek i političar, i da bi to učinino da u eventualno ponovljenim izborima stranka pređe cenzus", rekao je.

Kako je objasnio, "karteli koji decenijama vladaju Srbijom" su bili jači i od njega i od Dveri, jer se nisu predali tima koji "pokušavaju da vode narod isključivo u ličnom interesu".

"U Srbiji od uvođenja višestranačja pobeđuju politički prevaranti. Pobeđuju oni koji imaju političku vrlinu, a ne veštinu", ocenio je Obradović.

Dverima nisu upravljali niti ih kontrolisali ni sadašnja ni bivša vlast, ni strane ambasade i domaći tajkuni, dodao je Obradović, rekavši da "zato nikom ništa ne duguju". Neko ima cilj da se glas Dveri ne čuje u Skupštini Srbije, kao i da suverenističke i proruske snage budu poražene, smatra on.

Obradović je ukazao i na "subjektivne greške" te stranke, a najveća je što Dveri nisu uspeli da ujedine svu patriotsku, desnu opoziciju, na čemu je radio. On je priznao i da se Dveri u javnosti nisu videle od njegovih nastupa po medijima, iako su "veće od Obradovića".

"Kao da se nije video program Dveri od mene", rekao je Obradović. On je najavio povlačenje iz javnosti do lokalnih izbora u Čačku, gde će se kandidovati i ponovo postati politički aktivan, posvetivši tome "sve preostale snage".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija