Politika

Šapić: Pozvaću sve na razgovor nakon što se završi izborni proces, uključujući odbornike Nove DSS

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2024

-

12:24

Šapić: Pozvaću sve na razgovor nakon što se završi izborni proces, uključujući odbornike Nove DSS
Aleksandar Šapić - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da će nakon završetka izbornog procesa i zvanične dodele mandata pozvati sve odbornike, kako bi se videlo da li aktuelna vlast ima većinu u skupštini Grada, uključujući i odbornike Nove Demokratske stranke Srbije (Nove DSS).

"Video sam da Miloš Jovanović i Vojislav Mihajlović odbijaju moj poziv, ali za to ne treba da brinu, jer ako ikada budem hteo sa njima da razgovaram, zvaću Dragana Đilasa direktno, da ne gubimo vreme, jer nam je upravo Jovanović jasno dao do znanja proteklih meseci, gde je mesto odlučivanja. Zato da ponovim, kad se završe svi izborni procesi i dodele mandati listama, uputićemo poziv svim odbornicima, pa i onima iz redova Novog DSS, jer ne mogu da verujem da nacionalno orijentisani glasači mogu da prihvate da im je bliži neko ko je spreman da se odrekne dela svoje teritorije i proglasi svoj narod genocidnim, okači šarene zastave na Skupštinu grada i napravi Majdan u Beogradu, što su bile jasne političke teze Srbije protiv nasilja", rekao je Šapić za TV "Hepi".

On je rekao da će u tim razgovorima izneti svoje ideje o tome kako treba da se razvija grad.

"Ako bude bilo među njima onih koji žele da razgovaraju, budu konstruktivni i smire ovu situaciju mi ćemo formirati gradsku vlast. Ukoliko ne dobijemo 56 odbornika ići će se na nove izbore", zaključio je Šapić.

POKS neće da razgovara

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović izjavio je danas da se tri beogradska odbornika te stranke sigurno neće odazvati pozivu predstavnika Srpske napredne stranke Aleksandra Šapića da predstavi svoj program.

Pokret obnove Kraljevine Srbije oglasio se povodom izjave Aleksandra Šapića da neće razgovarati sa liderima koalicije NADA - predsednicima Nove Demokratske stranke srbije i POKS, već sa njihovim odbornicima o podršci vlasti.

U saopštenju se ističe da je Šapić već imao prilike da predstavi svoj program na delu - "kada je sebi dozidao i ozakonio nelegalni deo kuće, odnosno vile".

"Nije nam jasno šta posle toga taj čovek ima da kaže našim odbornicima na primer o vladavini prava, borbi protiv kriminala i korupcije, što naše glasače u Beogradu najviše zanima", istakao je Mihailović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija