Politika

RIK: Odbijeni prigovori predstavnika liste "Srbija protiv nasilja" i birača iz Pirota

Komentari

Autor: Tanjug

04/01/2024

-

16:24

RIK: Odbijeni prigovori predstavnika liste "Srbija protiv nasilja" i birača iz Pirota
RIK: Odbijeni prigovori predstavnika liste "Srbija protiv nasilja" i birača iz Pirota - Copyright FoNet/Marko Dragoslavić

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija odbila je danas prigovor birača Gorana Đurića iz Pirota kao neosnovan, a prigovor predstavnika liste "Srbija protiv nasilja" Marinike Tepić i Miroslava Aleksića odbijen je kao neblagovremen. 

Đurić je podneo prigovor Gradskoj izbornoj komisiji Pirota protiv zbirnog izveštaja o rezultatima glasanja na teritoriji grada Pirota, i to za svih 86 biračkih mesta, u kom između ostalog navodi i da je nedostajalo 200 glasačkih listića za glasanje na biračkim mestima pa da tako nije bilo moguće pouzdano utvrditi rezultate glasanja, a navodi i sumnje o fiktivnom prijavljivanju birača i smatra da to kompromituje ceo izborni proces. 

Kako je naveo predsednik RIK Vladimir Dimitrijević, Gradska izborna komisija grada Pirota je primila zapisnike o radu biračkih odbora sa svih 86 biračkih mesta, kao i rešenja doneta o ispravljanju zapisnika sa devet biračkih mesta i nije donela nijedno rešenje, kojim se konstatuje da se na nekom biračkom mestu ne mogu utvrditi rezultati glasanja, kao ni rešenje koje je poništilo glasanje na određenom biračkom mestu. 

"Što se tiče navoda podnosioca prigovora o fiktivnim prebivalištima na teritoriji Srbije, on tim svojim tvrdnjima, ni na koji način ne dovodi u vezu sa sprovođenjem izbora na teritoriji grada Pirota, niti ukazuje na koji način je navodno sporno prijavljivanje kompromitovalo izborni proces, pa predložem da ovaj prigovor odbijemo kao neosnovan", rekao je Dimitrijević.

Prigovor predstavnika liste "Srbija protiv nasilja" odbijen je kao neblagovremen, jer je zakonski rok za podnošenje prigovora istekao 27. decembra 2023. a oni su prigovor predali 29. decembra. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija