Politika

Mojsilović razgovarao sa komandantom Kfora o bezbednosnoj situaciji na Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2024

-

15:15

Mojsilović razgovarao sa komandantom Kfora o bezbednosnoj situaciji na Kosovu
Mojsilović razgovarao sa komandantom Kfora o bezbednosnoj situaciji na KiM - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Darimir Banda

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović primio je komandanta Kfora general-majora Ozkana Ulutaša, s kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji zajedničkih aktivnosti Vojske Srbije i Kfora koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu, prevencije kriza i sprečavanja širenja dezinformacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ističući da se Vojska Srbije u potpunosti pridržava Vojno-tehničkog sporazuma, general Mojsilović je još jednom ukazao da je Kfor jedina legitimna oružana formacija na Kosovu i Metohiji, budući da Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehnički sporazum ne prepoznaju druge strane sem međunarodnog civilnog i bezbednosnog prisustva u Pokrajini i snaga bezbednosti Republike Srbije.

Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije/Darimir Banda

 

U tom smislu, izrazio je očekivanje da će Kfor u potpunosti i nepristrasno sprovoditi svoj mandat, blagovremeno reagovati na svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti građana, pre svega Srba, i zaštititi srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe na prostoru Kosova i Metohije.

General Ulutaš u Beogradu boravi na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a ovakvi susreti na visokom nivou, koji se redovno održavaju, važan su preduslov za efikasnu saradnju Vojske Srbije i Kfora na unapređenju bezbednosne situacije na terenu i sigurnosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji, zaključuje se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija