Politika

Mojsilović: Obavestili smo KFOR da sa zebnjom pratimo događaje na KiM i zahtevamo hitne mere u zaštiti srpskog naroda

Komentari

Autor: Euronews Srbija

23/06/2023

-

16:08

Mojsilović: Obavestili smo KFOR da sa zebnjom pratimo događaje na KiM i zahtevamo hitne mere u zaštiti srpskog naroda
Obraćanje medijima načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik generalštaba vojske Srbije Milan Mojsilović izjavio je danas da je obavestio komandanta KFOR-a da sa velikom zebnjom prate događaje na Kosovu i Metohiji i da "zahtevamo preduzimanje hitnih mera u zaštiti srpskog naroda i prava na opstanak".

"Ovo je naša molba jedinicama KFOR-a, celom KFOR-u i drugim međunarodno-bezbednosnim institucijama na KiM", rekao je Mojsilović.

Srbija, kako je rekao, ispunjava sve obaveze iz Rezolucije 1244 za rad i režim rada duž administrativne linije, ali da je danas jasno da međunarodna zajednica ne ispunjava svoje.

"Vojska Srbije u skladu sa Ustavom RS i poveljom UN, poštovani građani, ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta sve svoje zadatke u odnosu na ukupnu bezbednosnu krizu, izvršiće u potpunosti", naglasio je Mojsilović.

Dodao je da je srpski narod na KiM izložen strašnom pogromu od strane režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, a da je njihova krivica jedino u imenima i prezimenima i tome što ne žele da napuste svoja ognjišta.

Komentari (0)

Srbija