Politika

Peticija protiv davanja opštinskog zemljišta policiji u severnom delu Kosovskoj Mitrovici

Komentari

Autor: Fonet

13/01/2024

-

13:40

Peticija protiv davanja opštinskog zemljišta policiji u severnom delu Kosovskoj Mitrovici
Peticija protiv davanja opštinskog zemljišta policiji u severnom delu Kosovskoj Mitrovici - Copyright Tanjug/Dopisnistvo KiM

veličina teksta

Aa Aa

U Kosovskoj Mitrovici danas je počelo potpisivanje peticije građana za opoziv odluke Skupštine opštine Severna Mitrovica o dodeli parcele kod Vojnog remonta kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Srpska demokratija - stranka sa severa Kosova koju predvodi Aleksandar Arsenijević pozvala je građane da tokom vikenda od 10.00 do 14.00 potpišu peticiju na Trgu Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici.

"Cilj peticije jeste opoziv nezakonite i nedemokratske odluke Skupštine Severne Mitrovice o dodeli opštinske parcele - poznatije kao Vojni remont - Ministarstvu unutrašnjih poslova Kosova radi izgradnje nove policijske baze. Pozivamo sve građane da izdvoje dva minuta i spreče otimanje Vojnog remonta i izgradnju nove policijske baze na Severu Kosova", naveli su iz Srpske demokratije, a preneo Kossev.

Skupština opštine Severna Mitrovica usvojila je 29. decembra odluku da se kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova dodeli zemljište u severnom delu Kosovske Mitrovice. Prvi navodi bili su da će se na dodeljenom terenu izgraditi policijska stanica, ali je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani rekao da Ministarstvo planira da se tu otvori Regionalni centar za obuku vozača i da policijske stanice sigurno neće biti. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija