Politika

Slova "UÇK" osvanula na brdu iznad Kosovske Mitrovice

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Kossev

19/12/2023

-

16:16

Slova "UÇK" osvanula na brdu iznad Kosovske Mitrovice
Slova "UÇK" osvanula na brdu iznad Kosovske Mitrovice - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Na uzvišenju Crnuša iznad Kosovske Mitrovice postavljen je znak paravojne organizacije "UÇK", odnosno OVK. Premda brdo na kojem je postavljen znak pripada opštini Južna Mitrovica i većinski ga naseljavaju Albanci, ono je vidljivo i iz severnog dela grada.

Inače, još u aprilu ove godine izneta je ideja da se znak postavi na brdu iznad Kosovske Mitrovice i to od strane opštinskih vlasti Južne Mitrovice.

Kako je i tada najavljeno, plan je bio da se slova "UÇK“ postave na metalnim nosačima i da budu osvetljena.

Euronews Srbija

Direktor katastra u Južnoj Mitrovici, Artan Beriša, u aprilu je kazao da je određen teren za "tri zlatna slova OVK“ kojima će se "odati počast svetom ratu oslobodilačke vojske“, prenosi Kossev.

"Zajedno sa potpredsednikom Arijanom Tahirijem, danas smo bili na terenu da bismo utvrdili prostor gde će se realizovati projekat sa tri zlatna slova OVK, koji će osvetliti i odati počast svetom ratu oslobodilačke vojske“, naveo je Beriša 20. aprila.

Na Crnuši je opština Južna Mitrovica još pre dve godine najavila dodelu 191 hektara zemlje za izgradnju baze Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS).

Inače, na njoj se nalazi poligon za vežbu, a upravo je početkom ove godine KBS imao vežbu sa bojevim gađanjem na ovom brdu.

Komentari (0)

Srbija