Politika

Petković: Prikupljeni potpisi za smenu gradonačelnika u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2024

-

09:21

Petković: Prikupljeni potpisi za smenu gradonačelnika u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da su prikupljeni potpisi za smenu gradonačelnika na severu KiM u opštinama Kosovska Mitrovica i Leposavić, a da od danas počinje prikupljanje potpisa i u Zvečanu i Zubinom Potoku.

"Neophodno je da dođe ne samo do smene tih lažnih nelegitimnih gradonačelnika, već i do smene albanskih nelegitimnih odbornika koji su takođe izabrani na tim izborima u aprilu prošle godine", rekao je Petković za RTS.

Petković je precizirao da danas u 9 sati počinje prikupljanje potpisa u Zvečanu i Zubinom Potoku i da očekuje da će vrlo brzo i građani i u te dve opštine prikupiti potpise i tako jasno staviti do znanja da tzv. gradonačelnici nemaju šta da traže u opštinama i institucijama koje pripadaju Srbima.

On je rekao da je od 5. decembra kada je pokrenuta inicijativa za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova i Metohije nastala potpuna panika u Prištini i da su prištinske vlasti na razne načine pokušavale da spreče taj proces.

"Kad bih vam pričao o svim mogućim potezima Prištine i tog albanskog lokalnog rukovodstva u četiri opštine, mogao bih knjigu da napišem koji su sve to bili izmišljeni razlozi i opstrukcije, samo da ne bi došlo do početka prikupljanja potpisa", rekao je Petković.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija