Politika

Jovanović: Radnici iz Albanije i Severne Makedonije od 1. marta mogu da dolaze i rade u Srbiji bez ikakvih prepreka

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2024

-

14:28

Jovanović: Radnici iz Albanije i Severne Makedonije od 1. marta mogu da dolaze i rade u Srbiji bez ikakvih prepreka
Jovanović: Radnici iz Albanije i Severne Makedonije od 1. marta mogu da dolaze i rade u Srbiji bez ikakvih prepreka - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović izjavio je danas da će od 1. marta startovati jedinstveno tržište što znači da će radnici iz Albanije i Severne Makedonije moći da dođu u Srbiju i rade bez ikakvih administrativnih i drugih prepreka i bez potrebe da imaju boravišnu ili radnu dozvolu.

Jovanović je za RTS rekao da će isto važiti i za građane Srbije kada odu u Albaniju ili Severnu Makedoniju, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Naveo je da je ideja da postoji jedinstveni digitalni sistem i da građani mogu sve da urade posredstvom interneta i mobilnog telefona.

"Svako ko ima nalog na portalu eUprava moći će istovremeno da postane i građanin Otvorenog Balkana i da dobije svoj identifikacioni broj i odmah aplicira za slobodan pristup tržištu rada", naveo je Jovanović.

Istakao je da će tri države napraviti jedinstvenu bazu svih građana i svih slobodnih radnih mesta i da je Nacionalna služba za zapošljavanje sastavni deo tog velikog sistema.

Komentari (0)

Srbija