Politika

U Kosovskoj Mitrovici pretresen magacin sa lekovima, utvrđeno da ima urednu dokumentaciju

Komentari

Autor: Tanjug

23/01/2024

-

19:54

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Takozvana kosovska policija pretresla je danas jedan magacin u blizini autobuske stanice u Kosovskoj Mitrovici, a zbog dojave da se u njemu nalaze lekovi bez potrebne dokumentacije.

Zamenik direktora tzv. kosovske policije Veton Eljšani izjavio je za Tanjug da je provera izvršena u saradnji sa agencijom za lekove i carinom, da je u pitanju bila samo rutinska kontrola, kao i da je nakon izvršene provere ustanovljeno da postoji uredna dokumentacija za lekove.

"Mi smo dobili informaciju da je u pitanju neko krijumčarenje robe. Kao i informaciju da se radi o lekovima. Mi smo pozvali Agenciju za lekove i carinu, a tokom dana smo saznali da bi ti lekovi mogli da budu u vlasništvu KBC- a. Zato smo doveli ljude iz ove bolnice, koji su nam otvorili vrata magacina", rekao je Eljšani.

Dodao je da je nakon izvršene provere ustanovljeno da postoji uredna dokumentacija za lekove s tim da oderđeni medikamenti moraju da se unište, o čemu će odlučiti Kosovska agencija za lekove zajedno sa KBC Kosovska Mitrovica.

Elek: U pretresenom magacinu bili samo bolnički kreveti i natkasne

Direktor Kliničko - bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, Zlatan Elek izjavio je danas da  magacin koji je pretresala tzv. kosovska policija u saradnji sa Carinom i Agencijom za lekove pripada KBC-u Kosovska Mitrovica i da u njemu nije pronađeno ništa od farmaceutskog materijala, već samo kreveti i natkasne koje su bile uklonjene iz bolnice zbog renoviranja. 

Elek je za Tanjug potvrdio da su u magacinu bili smešteni kreveti i sve ono što je ranije bilo na odeljenju fizijatrije koje se renovira. 

Printscreen Tanjug

 

Dodao je i da nije bilo nikakve zaplene sanitetskog materijala niti lekova.

"Tamo su kreveti i sve što smo morali da izmestimo  sa fizijatrije zbog renoviranja", rekao je Elek.

Osvrćući se na navode policije da postoje lekovi koji bi trebalo da se unište, Elek je naglasio da se radi o dezinfekcionim sredstvima koja su  korišćena u vreme korona virusa i kojima je istekao rok trajanja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija