Politika

Ruski ministar zdravlja položio cveće na Spomenik oslobodiocima Beograda

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2024

-

22:40

Ruski ministar zdravlja položio cveće na Spomenik oslobodiocima Beograda
Ruski ministar zdravlja položio cveće na Spomenik oslobodiocima Beograda - Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ZDRAVLJA

veličina teksta

Aa Aa

Delegacija Ministarstva zdravlja Ruske Federacije predvođena ministrom Mihailom Muraškom, koja je danas stigla u dvodnevnu posetu Beogradu, posetila je Spomen-park i položila cveće na Spomenik oslobodiocima Beograda. 

Kolegama iz Rusije je domaćin Ministarstvo zdravlja Republike Srbije na čelu sa ministarkom Danicom Grujičić i njima je prethodno priređen doček na beogradskom aerodromu.

Delegacije ministarstava zdravlja Rusije i Srbije, predvođene ministrima, sutra će održati zajednički sastanak u Palati "Srbija" kome će prisustvovati i ambasador Rusije u Srbiji  Aleksandar Bocan-Harčenko, kao i direktori najvažnijih zdravstvenih ustanova glavnog grada, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Srbije.

Posle sastanka biće potpisan Memorandum o saradnji ministarstava zdravlja Republike Srbije i Ruske Federacije, čime će i na ovaj način biti potvrđena uspešna saradnja dva zdravstvena sistema. 

TANJUG/ MINISTARSTVO ZDRAVLJA

 

Ministar Muraško će se tokom posete sresti i sa predsednicom Vlade Anom Brnabić.

Delagacija Ruske Federacije i eminentni stručnjaci iz različitih medicinskih oblasti, u nastavku posete obići će Univerzitetski klinički centar Srbije, Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova i Agenciju za lekove i medicinska sredstva.

Delegacija Ministarstva zdravlja Ruske Federacije će svoju posetu Srbiji završiti obilaskom Hrama Svetog Save.

Komentari (0)

Srbija