Politika

Mali: Hala 1 Beogradskog sajma neće biti srušena, imaće tri operske scene

Komentari

Autor: Tanjug

02/02/2024

-

12:47

Mali: Hala 1 Beogradskog sajma neće biti srušena, imaće tri operske scene
Tanjug/Beogradski sajam - Copyright Tanjug/Beogradski sajam

veličina teksta

Aa Aa

Nastavljamo da ulažemo u kulturu, da obnavljamo institucije kulture i gradimo nove, kao i da osnivamo nove centre kulturnih dešavanja, izjavio je potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali i dodao da je ponosan što će Hala 1 Beogradskog sajma postati epicentar kulturnog života u Beogradu.

Ta hala neće biti srušena već će imati tri operske scene, opremljene najsavremenijom scenskom tehnikom i izgrađene po najvišim svetskim standardima, naveo je Mali.

Ministar je, na instragramu, objavio da će Hala 1 moći da ugosti baletske ansamble, orkestre i pozorišne trupe, kako domaće, tako i inostrane i da će kao takva biti domaćin međunarodnih muzičkih događaja i renomiranih svetskih umetnika.

"Beograd i Srbija će potvrditi i ojačati svoju poziciju na kulturnoj mapi Evrope", naglasio je Mali.

Kada je reč o zgradi Železničke stanice u Beogradu, naveo je da će ona biti adaptirana u Istorijski muzej, u zgradi Pošte u Savskoj će biti Dečji muzej, i da će Beograd imati dve nove pozorišne scene, kao i novi muzej posvećen Nikoli Tesli.

"Svi ovi projekti su deo programa Skok u budućnost 2027, koji će doprineti ogromnom napretku i razvoju cele zemlje. Očekuju nas ogromne investicije, realizacija važnih projekata, dalja izgradnja auto-puteva i brzih saobraćajnica, metroa, izgradnja i obnova pruga, obnova i izgradnja škola, bolnica, domova zdravlja i ambulanti, izgradnja BIO4 kampusa, dalja ulaganja u zaštitu životne sredine, sport, kulturu", naveo je Mali.

Dodao je da Srbiju očekuje dolazak novih investitora, otvaranje novih radnih mesta, dalje poboljšanje životnog standarda građana. Među važnim projektima na kojima se već radi i na kojima će se tek raditi izdvojio je organizaciju Međunarodne specijalizovane izložbe EXPO 2027, čiji će domaćin biti Beograd.

Komentari (0)

Srbija