Politika

Predstavljala se lažno da radi u ministarstvu i da sređuje subvencije

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2024

-

15:23

Predstavljala se lažno da radi u ministarstvu i da sređuje subvencije
Tanjug/Miloš Milivojević - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Smederevu intenzivnim radom identifikovala je i uhapsila N. B. (26) iz Mladenovca koja se lažno predstavljala kao službenica Ministarstva poljoprivrede i tako od bračnog para uzela 1.000 evra kako bi im navodno izdejstvovala subvencije.

N.B. je uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivična dela prevara i lažno predstavljanje, kao i D. Z. (31) i I. G. (21) iz Mladenovca zbog sumnje da su ugrozili sigurnosti nasilničkim ponašanjem.

"N. B. je, kako se sumnja, lažno se predstavljajući kao službenica Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, sa bračnim parom iz okoline Smedereva ugovorila sastanak u jednom motelu, gde je (u petak) od njih uzela 1.000 evra kako bi im, navodno, izdejstvovala ubrzano dodeljivanje poljoprivrednih subvencija", precizirano je iz PU Smederavo.

D.Z. i I.G. se terete da su oštećenima, po izlasku iz motela na parking, zadali više udaraca, nakon čega su se, zajedno sa N. B. automobilom udaljili u nepoznatom pravcu.

Osumnjičena N.B. je sprovedena osnovnom javnom tužiocu u Smederevu, dok su D.Z. i I.G. zadržani do 48 časova, u kom roku će i oni, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu.
 

Komentari (0)

Srbija