Politika

Lajčak: Pažljivo pratim dešavanja u vezi sa odlukom Centralne banke Kosova

Komentari

Autor: Kosovo Online

05/02/2024

-

18:41

Lajčak: Pažljivo pratim dešavanja u vezi sa odlukom Centralne banke Kosova
Euronews/Vladislav Ćup - Copyright Euronews/Vladislav Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručio je da pažljivo prati dešavanja u vezi sa odlukom centralne banke tzv. Kosova o gotovinskim transakcijama, koja posebno pogađa Srbe na KiM.

Lajčak je na Fejsbuku, sumirajući prethodnu sedmicu, podsetio da je u Beogradu i Prištini razgovarao o aktuelnoj situaciji i narednim koracima u dijalogu.

"Razgovarali smo o dijalogu, a dotakli smo se i trenutnog stanja odnosa EU i Kosova. Detaljni razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima sa obe strane bili su blagovremeni i važni, što nam je omogućilo da izrazimo svoja očekivanja za naredne mesece i da razgovaramo na čemu ćemo raditi. Pratimo dešavanja fokusirajući se na trenutnu dinamiku procesa normalizacije. U tom kontekstu, pažljivo pratim dešavanja u vezi sa nedavnom Uredbom Centralne banke Kosova o gotovinskom poslovanju, koja posebno utiče na srpske zajednice koje žive na Kosovu", poručio je Lajčak.

Dodao je da ove sedmice putuje u Firencu, gde će na Evropskom univerzitetskom institutu održati predavanje o Zapadnom Balkanu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija