Politika

Kosovska policija ponovo upala u poštu u Goraždevcu, proveravala građane koji su pokušali da podignu novac sa bankomata

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/02/2024

-

16:29

Kosovska policija ponovo upala u poštu u Goraždevcu, proveravala građane koji su pokušali da podignu novac sa bankomata
Euronews/Anđelka Ćup - Copyright Euronews/Anđelka Ćup

veličina teksta

Aa Aa

Kosovska policija upala je ponovo u prostorijama pošte u Goraždevcu. 

Policija je u jednom trenutku proveravala i snimala građane koji su pokušali da podignu novac na bankomatu, potvrdio za Euronews Srbija novinar radio Goraždevac Milić Petrović.

Jedan od meštanina iz Goraždevca kaže da u tom trenutku nije mogao da podigne novac, na bankomatu je stajala poruka da nema novca.

Radnici Pošte u Goraždevcu bili su privedeni 3. februara i pušteni posle višesatnog zadržavanja, a novac je konfiskovan.

Pošta u Ugljaru kod Kosova Polja 2. februara je obijena i opljačkana.

Narodna banka Srbije saopštila je prethodno da privremene institucije samouprave na Kosovu i Metohiji nisu danas dozvolile da dinarska sredstva namenjena isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima, uđu na prostor KiM.

U skladu sa dosadašnjom višegodišnjom uobičajenom praksom, vozilo NBS sa sredstvima u dinarima bilo je danas upućeno na prelaz Jarinje, gde je novac radi daljeg transporta trebalo da preuzme vozilo kompanije “Henderson”, koja poseduje licencu privremenih prištinskih institucija za transport novca, ali je vraćeno bez bilo kakvog obrazloženja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija