Politika

Brnabić se sastala sa direktorkom MMF, Georgieva čestitala na ekonomskim uspesima

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2024

-

20:11

Brnabić se sastala sa direktorkom MMF, Georgieva čestitala na ekonomskim uspesima
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Dubaiju sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristalinom Georgievom koja joj je čestitala na ekonomskim uspesima.

"Odličan sastanak sa direktorkom MMF-a Kristalinom Georgievom. Istakla sam da očekujemo rast našeg BDP-a od 3,5 odsto, što će nam omogućiti dobru osnovu za nastavak rasta naše privrede. Razgovarali smo i o veštačkoj inteligenciji, s obzirom na to da će u budućnosti zemlje koje se bave njenim razvojem biti u značajnoj prednosti u odnosu na ostale", napisala je Brnabićeva na Instagramu.

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

 

Dodala je da je ohrabrujuće čuti od Georgieve pohvale na račun fiskalne politike Srbije.

"Nastavićemo da radimo na sveukupnom razvoju naše ekonomije i jačanju životnog standarda svih naših građana, na stabilan i održiv način", poručila je Brnabić.

Direktorka MMF-a Georgieva objavila je sliku sa sastanka na društvenoj mreži X, istakavši da je "divno sresti staru prijateljicu i ženu lidera sa Balkana".

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

 

"Čestitala sam joj na snažnom ekonomskom učinku Republike Srbije u okviru programa koji podržava MMF: oporavak rasta, pad inflacije i javnog duga, rezerve na najvišem nivou i priprema za veštačku inteligenciju", navela je Georgieva.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija