Politika

Premijerka Ana Brnabić u Dubaiju na Svetskom samitu vlada

Komentari

Autor: Tanjug

11/02/2024

-

13:18

Premijerka Ana Brnabić u Dubaiju na Svetskom samitu vlada
Brnabić potpisala Memorandum o saradnji sa kompanijom Takeda - Copyright Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boraviće sutra u dvodnevnoj poseti Dubaiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, povodom učešća na Svetskom samitu vlada 2024.

Premijerka će imati glavno izlaganje na otvaranju u okviru panela pod nazivom "Budućnost mobilnosti" (Future of Mobility) na samitu čija je tema "Oblikovanje budućih vlada”. 

Ideja je da se okupe predstavnici vlada, međunarodnih organizacija, lideri iz državnog sektora, kao i privatnog sektora iz celog sveta i uključe u međunarodnu saradnju i omoguće identifikovanje inovativnih rešenja za buduće izazove, a i osnaživanje budućih vlada, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Drugog dana Samita predsednica Vlade Srbije imaće uvodno obraćanje na otvaranju Foruma "Vladine službe" (Government Services). 

Takođe, na marginama Samita premijerka će imati niz bilateralnih sastanaka sa svetskim liderima i predstavnicima međunarodnih organizacija. Pored premijerke Brnabić, na Samitu vlada učestvovaće, kako je najavljeno, i ministarka pravde Maja Popović i ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija