Politika

Grenel: Bisljimi napao Lajčaka, Kurti i Osmani udaljavaju sve strane

Komentari

Autor: Tanjug

14/02/2024

-

23:45

Grenel: Bisljimi napao Lajčaka, Kurti i Osmani udaljavaju sve strane
Grenel: Bisljimi napao Lajčaka, Kurti i Osmani udaljavaju sve strane - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki izaslanik za Zapadni Balkan Besnik Bisljimi nazvao je danas izjave zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija o sastanku specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predstavnicima Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacije Srba sa KiM "napadom".

"Jao. Čovek Aljbina Kurtija, Besnik Bisljimi, sada napada Lajčaka. Kurti i Osmani udaljavaju sve strane", napisao je Grenel na svom nalogu na mreži Iks.

Ranije danas Bisljimi je kritikovao Lajčaka jer u svojoj objavi o sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa EU (NKEU) nije spomenuo da se radi o NKEU iz Srbije, tvrdeći da to pokazuje da Lajčakov pristup prema stranama u procesu normalizacije odnosa "nije fer i neutralan".

Koordinator Nacionalnog konventa za Poglavlje 35 Dragiša Mijačić juče je saopštio da članovi Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacija Srba sa Kosova i Metohije borave u Briselu, kako bi zvaničnike EU upoznali sa izazovima sa kojima se susreće srpska zajednica u pokrajini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija