Politika

Stranka Zajedno zatražila da hitno na slobodu bude pušten potpredsednik Narodnog pokreta Srbije

Komentari

Autor: Fonet

15/02/2024

-

14:35

Stranka Zajedno zatražila da hitno na slobodu bude pušten potpredsednik Narodnog pokreta Srbije
Stranka Zajedno zatražila da hitno na slobodu bude pušten potpredsednik Narodnog pokreta Srbije - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Stranka Zajedno zatražila je danas hitno puštanje na slobodu potpredsednika Narodnog pokreta Srbije Miloša Pavlovića.

"Beogradski odbor stranke Zajedno traži da se "hitno zaustavi politički progon političkih neistomišljenika režima koji je očigledno u terminalnoj fazi raspada i pokušava da zastrašivanjem spreči evidentno, a to je da gube vlast", naveo je funkcioner te stranke Đorđe Miketić u pisanoj izjavi.

Miketić je naglasio da je nedopustivo da istaknuti član društva bude uhapšen pred svojom porodicom, na Dan državnosti, i to "zbog protesta protiv krađe izbora".

"Pavlović je advokat i juče je bio u sudu, dostupan organima, zato je ovo klasično iživljavanje režima. Zastrašivanje političkih neistomišljenika u jednoj demokratskoj zemlji je nedopustivo i zato ćemo se protiv toga zajedno boriti", poručila je stranka Zajedno.

MUP: Potpredsednik Narodnog pokreta zaustavljen zbog telefona u vožnji

Policijska uprava u Užicu saopštila je da je danas u njene prostorije doveden M. P. (46) koji je prethodno zaustavljen na putu Užice-Zlatibor jer je koristio mobilni telefon tokom vožnje, zbog čega mu je napisan prekršajni nalog, a posle čega je pušten.

Kako se navodi u saopštenju, prilikom kontrole, utvrđeno je da je za M.P. raspisala potragu PU za grad Beograd, zbog čega je doveden u službene prostorije Policijske uprave u Užicu, gde mu je uručen poziv da se javi PU za grad Beograd prvog radnog dana, nakon čega je napustio prostorije policijske uprave.

Zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje, napisan mu je prekršajni nalog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve da ne zloupotrebljavaju policiju u političke svrhe i iznose netačne informacije. 

Naglašavamo da je M. P. zaustavljen zbog korišćenja mobilnog telefona tokom vožnje i da je doveden u PU Užice jer je za njim raspisana potraga, što je procedura koja bi usledila prema bilo kom građaninu, navodi se u saopštenju PU Užice.

 

Komentari (0)

Srbija