Politika

Gajić: Beograd nije izgubljen, očekujem da koaliciji Narodne i Dosta je bilo priđu i Dveri

Komentari

Autor: Fonet

16/02/2024

-

12:26

Gajić: Beograd nije izgubljen, očekujem da koaliciji Narodne i Dosta je bilo priđu i Dveri
Vladimir Gajić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsednika Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da "Beograd nije izgubljen" i da bi opozicija mogla da pobedi na ponovljenim izborima za gradsku skupštinu, navodeći da očekuje da koaliciji Narodne i Dosta je bilo priđu i Dveri.

"Beograd jeste opozicioni grad ali problem je u tome što opozicija to ne ume da materijalizuje. Zato ne bi trebalo ponavljati greške sa prethodnih izbora na kojima je opozicija ukupno dobila više glasova od vladajućih stranaka", rekao je Gajić u podkastu "Mario zna".  

Gajić je naveo da su Narodna stranka i Dosta je bilo formirali koaliciju koju nastoje da prošire kako bi desnica na predstojećim izborima nastupila ujedinjena.

"Razgovaramo sa Dverima i očekujemo da nam priđu", rekao je Gajić.

On je istakao da je Narodna stranka, bez obzira na izborni neuspeh, sada profilisana i da će njegov glavni zadatak, ako 24. februara bude izabran za predsednika stranke na vanrednoj stranačkoj skupštini, biti jačanje stranke.

"Imamo program, ideologiju, karakter i uverenja, i zbog toga nemamo neograničen koalicioni potencijal, kakvim raspolažu mnoge opozicione stranke zato što nemaju nikakva uverenja. Nas je to mnogo koštalo na izborima, ali ostali smo dosledni i siguran sam da će građani to ceniti u vremenu koje je pred nama", rekao je Gajić.

Gajić je istakao da se Narodna stranka zalaže za usvajanje zakona kojim bi kopanje litijuma u Srbiji bilo zabranjeno u narednih 100 godina, navodeći da kompanija Rio Tinto u Srbiji "drži nekoliko političkih stranaka" i da je korupcija na najvećem mogućem nivou kada je reč o kopanju litijuma.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija