Politika

Nestorović o formiranju vlasti u Beogradu: Nismo imali zvanične razgovore, ostajemo pri svom stavu

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2024

-

13:35

Nestorović o formiranju vlasti u Beogradu: Nismo imali zvanične razgovore, ostajemo pri svom stavu
Nestorović o formiranju vlasti u Beogradu: Nismo imali zvanične razgovore, ostajemo pri svom stavu - Copyright FoNet/TV FoNet

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Pokreta "Mi - glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je danas da niko iz tog pokreta nije dobio zvaničan poziv za razgovore o učešću u formiranju gradske vlasti i ponovio da taj pokret ostaje pri stavu da neće ići u koaliciju ni sa vlašću ni sa opozicijom.

"Mi nismo imali nikakve zvanične razgovore i pozive, nas su pozivali preko novina", rekao je on za Tanjug.

Nestorović je ponovio da lista "Mi - glas iz naroda" ostaje pri odluci da neće ići u koalicije ni sa kim zato što, kako je naveo, smatra da su oni suviše mali da bi učestvovali u vlasti i da bi se to za njih "završilo katastrofalno".

"Odmah sam prvo veče rekao da mi nećemo učestvovati, ali ljudi nisu naučili da političari drže obećanja pa su mislili da je to izmišljotina", napomenuo je on.

Nestorović je rekao da nema kontakt sa dva odbornika liste "Mi - glas iz naroda", od kojih je jedan nosilac liste za beogradske izbore Aleksandar Jerković.

"Sve što znamo, znamo da je naš odbornik, gospodin Jerković prestao da se javlja, počeo da vodi kampanju preko medija protiv nas, da priča o nekom koalicionom dogovoru koji ne postoji zato što Udruženje građana ne može da pravi koalicije, to je zakonom zabranjeno", rekao je on.

Na pitanje šta ocekuje od konstituvne sednice Skupštine grada Beograda koja je zakazana za 19. februar, Nestorović je rekao da očekuje da će se pretvoriti u "cirkus" kao što je, kako smatra, to bilo na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije.

Komentarišući uvredljive izraze koji se odnose na nacionalne manjine, a kojima je okarakterisao opoziciju, Nestorović je rekao da je razgovarao sa Nacionalnim većem romske zajednice i da im je uputio izvinjenje, ali da je, kako pojašnjava, taj termin pogrešno shvaćen.

"Nemam problem da se izvinim, bio sam vrlo besan i iznerviran zbog ponašanja opozicije. Snimak je bio potpuno privatan. To je kolokvijalan izraz koji je moja generacija koristila jako dugo, i čoveku se ponekad omakne", objasnio je Nestorović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija