Politika

Kurti sa Boreljom i Lajčakom: Ponovo tražio potpisivanje sporazuma i da EU ukine mere protiv Prištine

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2024

-

23:27

Kurti sa Boreljom i Lajčakom: Ponovo tražio potpisivanje sporazuma i da EU ukine mere protiv Prištine
Kurti sa Boreljom i Lajčakom: Ponovo tražio potpisivanje sporazuma i da EU ukine mere protiv Prištine - Copyright Tanjug/AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti večeras je na sastanku sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u Minhenu ponovo zatražio da sporazumi postignuti u Briselu i Ohridu budu potpisani i da EU ukine mere protiv Prištine.

U saopštenju Kurtijevog kabineta se navodi da je potpisivanje Osnovnog sporazuma postignutog u Briselu i njegovog aneksa dogovorenog u Ohridu neophodno kao "garancija njihovog punog poštovanja i implementacije".

Kurti je tokom razgovora na marginama Minhenske bezbednosne konferencije ponovo optužio Beograd za kršenje tih sporazuma, prenose prištinski mediji.

On je rekao i da "nepravedne restriktivne mere koje je uvela Evropska unija moraju biti uklonjene".

U saopštenju se navodi da je tokom sastanka bilo reči o procesu dijaloga, primeni dogovorenih sporazuma i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija