Politika

Ulutaš: Kfor posvećen naporima međunarodne zajednice za trajnu bezbednost na Kosovu

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2024

-

09:43

Ulutaš: Kfor posvećen naporima međunarodne zajednice za trajnu bezbednost na Kosovu
Ulutaš: Kfor posvećen naporima međunarodne zajednice za trajnu bezbednost na Kosovu - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

KFOR je posvećen naporima međunarodne zajednice za trajnu bezbednost širom KiM i regiona, saopštio je komandant mirovne misije NATO snaga na KiM general-major Ozkan Ulutaš tokom sastanka sa šefom Kancelarije EU u Prištini Tomašom Sunijogom, ambasadorima zemalja članica EU i šefom Euleksa, general-majorom Đovanijem Pjetrom Barbanom.

"Razmenjena su mišljenja o nekoliko tema, uključujući aktivnosti KFOR-a, saradnju KFOR-a sa kosovskom policijom i Euleksom i njegove tekuće bezbednosne napore u podršci dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU", navedeno je u saopštenju KFOR-a na Fejsbuku povodom sastanka.

Ulutaš je istakao nepokolebljivu posvećenost KFOR-a da podrži sve napore međunarodne zajednice, za stabilnost i bezbednost na KiM i za mir u regionu.

"KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat, na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti, da omogućuje bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu i slobodu kretanja, u bilo kom trenutku i na nepristrasan način", saopštila je misija NATO u pokrajini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija