Politika

Nestorović: Zlonamerne tvrdnje da je Dodik kriv za raskol pokreta "Mi-glas iz naroda"

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2024

-

20:46

Nestorović: Zlonamerne tvrdnje da je Dodik kriv za raskol pokreta "Mi-glas iz naroda"
Nestorović: Zlonamerne tvrdnje da je Dodik kriv za raskol pokreta "Mi-glas iz naroda" - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Jedan od osnivača Pokreta "Mi - Glas iz naroda" Branimir Nesotorović izjavio je da su tvrdnje da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kriv za raskol u ovom pokretu zlonamerne i maliciozne.

Nestorović je istakao da se Dodik nijednog sekunda nije mešao u rad Pokreta, već da je nedavno, kada je sa kolegama posetio Banjaluku, objasnio kako funkcioniše politički život, da moraju da budu sa političkim istomišljenicima, te da je nakon toga shvatio da je predsednik Srpske u pravu.

"Da je on meni rekao da budem predsednik i da rasturim pokret to je zaista toliko besmisleno i veoma maliciozno. Opet je u funkciji zavađanja Srba", rekao je Nestorović za Srnu.

On je naveo da je sve to zlonamerno i vrlo maliciozno prema predsedniku Republike Srpske. Dodao da ih je Dodik podržao, navodeći da su oni politička opcija koja je izuzetno zainteresovana za Republiku Srpsku, ali da neko stvarno želi da zavadi Srbe s obe strane Drine, ali i da u tome neće uspeti.

"Mnogo zlonamerno i potvrđuje da smo ja i (Aleksandar) Pavić bili u pravu što smo prekinuli ovu agoniju i osnivamo novu stranku", naglasio je Nestorović.

Dodik je ranije danas izjavio da nije obavešten o stanju u pokretu "Mi - glas iz naroda" u kojem je došlo do neslaganja osnivača. Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je razgovarao sa Nestorovićem, ali da od njega ništa nije tražio, niti je Nestorović nešto molio. Nestoroviću je, kazao je, preneo da bi bilo dobro da se formira vlast u Beogradu da bi se Srbija stabilizovala.

Siniša Ljepojević, jedan od osnivanja Pokreta, rekao je da je za raskol u ovom pokretu kriv Dodik, a i Jovan Janjić, takođe jedan od osnivača, takođe je bio mišljenja da je Dodik uticao na Nestorovića, navodi RTRS.

''Nisam mogao da vjerujem da su to izjavili, ali svakom na čast'', zaključio je Nestorović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija